Samsung va investi 356 miliarde de dolari în următorii cinci ani în sectoare strategice


Grupul sud-coreean Samsung va investi 450.000 miliarde de woni (356 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, pentru a accelera creşterea în sectorul biofarmaceutic, al semiconductorilor şi următoarei generaţii de tehnologii, a anunţat, marţi, Samsung Electronics, transmite Reuters.

Investiţiile ar urma să ducă la crearea a 1,07 milioane de locuri de muncă până în 2026 şi reprezintă o creştere de 30% faţă de suma de 330.000 miliarde de woni investită de Samsung în perioada 2016 – 2021.

Gigantul sud-coreean a precizat că investiţiile ar urma să sprijine realizarea strategiei de creştere a Samsung în sectoare strategice, cum ar fi chipurile, în timp ce în urma investiţiilor agresive din sectorul biofarmaceutic, acesta va ajunge la acelaşi succes ca şi divizia sa de cipuri.

Samsung, cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente, a informat că 80% din investiţii vor fi efectuate în Coreea de Sud, iar datele anunţate marţi includ angajamentul din august 2021 de a investi 240.000 de miliarde de woni în următorii trei ani în semiconductori, inteligenţă artificială, robotică şi sectorul biofarmaceutic.

Samsung nu a inclus bateriile pentru vehiculele electrice ca viitor motor al creşterii companiei.

Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean, şi producătorul auto Stellantis ar urma să anunţe marţi investiţia în noua fabrică de baterii din Indiana, SUA.

Asigurarea de cipuri pe plan intern şi a lanţurilor de aprovizionare va avea o importanţă strategică semnificativă pentru securitatea economică a Coreei de Sud, a informat într-un comunicat Samsung.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed