Rovana Plumb cere Comisiei Europene să-și ia angajamentul că România și Bulgaria vor intra în spațiul Schengen până la finele mandatului curent


Eurodeputatul social-democrat Rovana Plumb (S&D) a sugerat Comisiei Europene să-și ia angajamentul ca România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen până la finele mandatului curent, cu ocazia discursului anual privind Starea Uniunii, susținut de președinta Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European.

Salut recunoașterea de către dumneavoastră a faptului că România și Bulgaria fac parte din Schengen. Să spunem că astăzi este ziua potrivită pentru asumarea unui angajament: România și Bulgaria, în Schengen până la sfârșitul acestui mandat” – a afirmat Rovana Plumb, în intervenția sa.

În al doilea rând, Rovana Plumb a menționat rolul important al regiunilor europene amintit de von der Leyen și a subliniat că „este esențial să avem o politică de coeziune puternică, o finanțare puternică a coeziunii pentru a asigura convergența tuturor regiunilor din cadrul Uniunii Europene”.

 „Parlamentul lucrează din greu și se angajează să aibă în vigoare CFM revizuit la 1 ianuarie 2024”, a spus Rovana Plumb, solicitând, în numele colegilor săi eurodeputați, ca președintele Charles Michel să înscrie CFM pe ordinea de zi a Consiliului European din octombrie. „Contăm pe sprijinul și leadership-ul dumneavoastră”, a adăugat aceasta.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus în discursul său că România și Bulgaria au dovedit că fac parte din Schengen, arătând „cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările” de migranţi. De aceea, aceasta a pledat totodată pentru primirea celor două ţări, „fără nicio întârziere”, în spaţiul european de liberă circulaţie.

 

 

Sursă foto – libertatea.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed