Romgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil privind gazele din Marea Neagră


S.N.G.N Romgaz S.A anunță finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania  Limited  care  deține  50%  din  drepturile  dobândite  și  din  obligațiile  asumate  prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Tranzacția  finalizată  astăzi,  1  august  2022,  a  fost  condiționată  de  îndeplinirea  condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători.

Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract. Directorul General al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Aristotel Jude, a declarat:

Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă çi strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru. Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum çi tuturor părților implicate în această tranzacție.”

La rândul său, Directorul Economic al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Răzvan Popescu, a declarat: ”Tranzacția reprezintă o investiție importantă realizată de Romgaz, în linie cu strategie de dezvoltare a companiei. În perioada imediat următoare vom continua realizarea formalităților necesare în vederea asigurării nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep.”

Menționăm că Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a aprobat:

la  data   de   10.12021,   tranzacția   de   achiziție   a   tuturor   acțiunilor   emise   de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră la data de 04.2022, încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

 

 

 

 

Sursă foto: Romgaz | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed