Românii prind în medie doar 13 ani de pensie până la deces, printre cele mai mici medii din UE


Anii preconizați de pensionare în Europa diferă în funcție de țară. Franța are cea mai mare perioadă de pensie, cu aproximativ 20 de ani până la deces, în timp ce Kosovo are cea mai mică perioadă, cu doar 7 ani jumătate.

Datele hărții arată că vârsta medie de pensionare în Europa este de 65 de ani. Rusia are cea mai mică vârstă de pensionare, de 58 de ani, urmată de Turcia, cu 59 de ani.

Cea mai mare vârstă de pensionare este pe Insula Man, 68 de ani, urmată de Italia, Insulele Feroe, Islanda, Norvegia și Grecia, cu 67 de ani.

În ceea ce privește perioada propriu-zisă de pensie, Malta și Monaco au cea mai mare perioadă de pensie după Franța, cu toate că în Monaco vârsta de pensionare este de 65 de ani, față de celelalte două, cu 62 de ani.

Austria, Marea Britanie, Elveția și Turcia au perioada pensiei de 18-19 ani. Majoritatea europenilor prind în medie între 15 și 18 ani de pensie până la deces.

Printre țările cu o perioadă de pensie sub 15 ani se află România, cu doar 13 ani, Bulgaria și Ungaria cu 12 ani și Moldova, cu 10 ani de pensie până la deces, fiind și a doua țară după Kosovo în această categorie.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed