Românii ar putea plăti cu cardul Revolut direct în criptomonede


Plata cu cardul Revolut în criptomonede se va putea face la orice magazin, deoarece acestea vor fi transormate direct în lei prin aplicaţia de curs valutar, potrivit unor surse din piaţă. Deocamdată acest serviciu a fost introdus doar în Regatul Unit şi Elveţia, unde plăţile cu cardul de cripto se vor face în franci elveţieni şi lire sterline, conform informărilor oficiale ale companiei. Cele 100 de cripto cuprinse în lista aplicaţiei includ şi token-ul românesc de criptomonede Elrond.

Din luna octombrie 2022, clienții din Regatul Unit și Elveția pot beneficia și de un card de plată în criptomonede, arată un comunicat al aplicaţiei financiare Revolut. „Noua funcționalitate poate fi activată la orice card deținut de utilizator și le permite clienților să aleagă între diverse monede fiat și criptomonede cu ce vor să plătească. Practic, orice card obișnuit poate deveni, prin modificarea setărilor din aplicație, un cripto-card. Acest beneficiu este un răspuns la nevoia în creștere a entuziaștilor cripto de a deține, dar și de a folosi în tranzacțiile de zi cu zi criptomonedele, atunci când achită cu cardul”, spun oficialii Revolut.

Conform unor surse din piaţa financiară românească, serviciul va fi introdus şi la noi în țară. După realizarea acestui pas, posesorii de carduri Revolut care deţin criptomonede vor putea plăti în lei, la cursul setat din aplicaţie, pe aceleaşi principii ca la schimbul valutar.

În Elveţia şi UK, unde acest serviciu a fost deja introdus, plățile cu cardul sau aplicația în criptomonede oferă și 1% cashback pentru sumele cheltuite, indiferent de modul în care a fost realizată achiziția (offline sau online).

 

 

 

Sursă foto: techcrunch.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed