România susține interzicerea turiștilor ruși în UE


România susține suspendarea Acordului UE-Rusia privind facilitarea acordării vizelor, dar și interzicerea turiștilor ruși în UE, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Statele membre ale Uniunii Europene se pregătesc să suspende acordul din 2007 cu Rusia privind facilitarea obținerii vizelor, scrie ziarul Financial Times, preluat de dpa.

Miniștrii europeni de externe urmează să sprijine politic o decizie în acest sens la reuniunea neoficială de marți și miercuri de la Praga, afirmă cotidianul citat, pe baza declarațiilor a trei oficiali implicați în dialogul pe această temă.

Măsura ar urma să extindă suspendarea parțială impusă în februarie oficialilor și oamenilor de afaceri ruși, incluzând și cetățenii ruși obișnuiți, arată Financial Times.

Suspendarea ar complica procesul de acordare a vizelor în UE, iar procedurile ar deveni mai costisitoare și mai birocratice. Ar crește totodată perioadele de așteptare pentru aprobare, arată instrucțiunile Comisiei Europene.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu s-au decis și alte restricții privind deplasările cetățenilor ruși, cum ar fi limitarea numărului de vize acordate de UE sau interzicerea totală a călătoriilor rușilor în Europa.

Cehia, Finlanda și Estonia, care au restricționat deja acordarea de vize pentru ruși, cer UE să interzică complet accesul acestora, însă Germania și Comisia Europeană se opun.

Viza acordată de oricare stat membru permite accesul în toate cele 26 de state europene membre ale Spațiului Schengen.

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed