România cumpără 32 de avioane F-16 second hand din Norvegia


Guvernul a aprobat, joi, proiectul de lege privind achiziţia celor 32 de avioane F-16 second hand norvegiene. Executivul estimează acum un cost de 454 de milioane de lei fătă TVA, dar prețul final va putea fi stabilit doar după finalizarea discuțiilor cu Norvegia și SUA. Suma cuprinde și suportul logistic din partea americanilor.

România va cumpăra 32 de aparate F-16 de la regatul scandinav, cu 454 de milioane de euro. Norvegia le scoate din uz pentru că a primit avioane F-35 noi.

Avioanele F-16 norvegiene au aproximativ 40 de ani vechime, de aceea achiziția a fost criticată de unele voci de la București.

Cu toate acestea, firma care s-a ocupat de mentenanța lor a declarat pentru Digi24, la finalul anului trecut, că avioanele pe care România le va cumpăra „sunt ca noi”.

„Avioanele vor fi livrate în stare operațională. Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație M6.X cu avioanele F-16 din prima escadrilă intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române”, a transmis joi MApN.

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerinţe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeaşi configuraţie M6.X cu avioanele F-16 din prima escadrilă intrată deja în dotarea Forţelor Aeriene Române, mai arată MApN.

 

 

Sursă foto: af.mil

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed