România a demarat negocierile pentru a adera în Consiliul Orzanizației pentru Cooperare și Dezvoltare


Consiliul Orzanizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) care reprezintă cea mai importantă orzanizație economică din lume, a început negocierile cu România.  Deschiderea acestor discuții marchează efortul pe care România l-a depus în ultimii ani pentru a se apropia de standardele și practicile OCDE, încercând de ani buni să adere: prima candidatură în aprilie 2004, după noiembrie 2012, reînnoind-o în anii 2016, 2017.

Etapa negocierilor va presupune o evaluare a României, încercând să ajungă la standardele și bune practice ale OCDE. Această etapă complexă și intensă va implica adoptarea unor măsuri într-un spectru larg de domenii, în spiritul valorilor OCDE și în beneficiul bunăstării cetățenilor.

Procesul de aderare va impulsiona continuarea reformelor interne și îmbunătățirea politicilor în toate domeniile de activitate economică şi socială, cu accent pe guvernanță publică, investiții și fiscalitate, dezvoltare sustenabilă, protecția mediului și acțiunea climatică, integritate publică și politici anticorupție, educație, tranziție digitală

Sursa foto: DW.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed