Potrivit Taste Atlas, un renumit ghid culinar internațional care a creat o listă cu cele mai notabile 150 de restaurante globale unde merită să te bucuri de o masă cel puțin o dată în viață, un restaurant din România se situează pe locul al 7-lea.
„Bine ați venit în cele mai bune 150 de restaurante din întreaga lume, fiecare oferind o călătorie gastronomică unică, în care merită cu siguranță să o porniți cel puțin o dată în viață. Acestea nu sunt doar locuri pentru a lua masa, ci destinații în sine, comparabile cu cele mai faimoase muzee, galerii și monumente din lume. Fiecare a rezistat testului timpului, evitând trucurile la modă în favoarea bucătăriei tradiționale, de înaltă calitate”, se arată pe site-ul amintit.
În conformitate cu clasificarea realizată de Taste Atlas, printre primele șapte restaurante se numără:
- Filgmuller din Viena, renumit pentru șnițelul său
- Katz’s Delicatessen din New York, cunoscut pentru specialitatea sa, pastrama
- Warung Mak Beng din Indonezia, unde specialitatea este Ikan goreng
- La Polar din Mexico City, celebru pentru birria
- L’Antica Pizzeria da Michele din Napoli, cu renumita sa pizza
- Hyman’s Seafood din Charleston, specializat în preparate cu creveți
- Caru’ cu Bere din București, cunoscut pentru sarmalele sale delicioase
Restaurante din Cehia, Germania și Italia completează topul celor mai bune zece localuri din lume.
Sursă foto: Facebook