Reprezentanții industriei alimentare dau asigurări că România are suficiente stocuri de semințe de floarea soarelui


Industria de procesare deţine stocuri suficiente de seminţe de floarea soarelui, dar şi de ulei, pentru a ajunge la nivelul lunii august, a declarat, duminică, Andrei Solomon, reprezentantul unei companii de procesare a seminţelor de floarea soarelui şi de producţie a uleiului rafinat, citat de Agerpres. Declarațiile vin în contextul în care în ultimele zile unii dintre cumpărători au achiziționat cantități mari de ulei, pe fondul unor zvonuri că prețul acestui produs ar crește ori ar deveni indisponibil.

“Industria de procesare a seminţelor deţine stocuri suficiente de ulei şi seminţe de floarea soarelui pentru a ajunge la nivelul lunii august. Mai sunt puţine cantităţi de cumpărat, există stocuri vizibile de floarea soarelui în România care vor fi cumpărate, desigur la preţurile pieţei de astăzi, însă riscul de indisponibilitate nu există. Preţul va regla piaţa, dar ca şi disponibilitate nu trebuie să îşi facă nimeni probleme că nu va găsi ulei rafinat românesc pe rafturi”, a spus Andrei Solomon, director comercial al Expur, în conferinţa de presă organizată după întâlnirea cu ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

La rândul său, Nina Gheorghiţă, fermier din judeţul Brăila, cultivator de floarea soarelui, a transmis că România produce cu mult peste nevoile interne, iar acest lucru ar trebui să ofere românilor un confort psihic că nu vor rămâne fără ulei.

“România, la o medie undeva la trei tone la hectar, oricum produce ca şi sector vegetal cu mult peste nevoia noastră şi atunci sigur acesta ar trebui să fie un element care să ne crească, să spunem aşa, confortul psihic că nu vom rămâne fără ulei până la recolta nouă. În mod obişnuit, în Bărăgan, în jur de 20 august intrăm la recoltatul florii soarelui, în alte zone poate chiar mai devreme cu o săptămână şi din nou depozitele vor fi pline cu seminţe de floarea soarelui”, a subliniat Nina Gheorghiţă.

Prezent la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii, George Bădescu, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), a dat asigurări că activitatea comercială se desfăşoară normal şi a transmis un îndemn la responsabilitate şi “chiar la chibzuinţă în efectuarea actului comercial”, transmite Agerpres.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed