Renaștere urbană: Fosta uzină de apă din Galați transformată într-un parc de aventură de 4 milioane de euro


Pe 14 iulie a avut loc inaugurarea unui masiv parc de aventură într-un oraș major din România, Galați. Această dezvoltare impresionantă a costat în jur de 4 milioane de euro.

Un parc de aventură nou-nouț a fost inaugurat în vibrantul oraș Galați. Acest complex a fost construit pe locul fostei Uzine de Apă, aducând o nouă viață acestei zone.

Primăria Galați a fost responsabilă pentru construirea Parcului de Aventură, folosind fonduri europene pentru a transforma acest spațiu.

Complexul găzduiește o varietate de facilități, inclusiv zone pentru role, un traseu pentru bicicliști, un labirint realizat din gard viu, un traseu motric, un tobogan și un amfiteatru.

De asemenea, are spații verzi, alei, parcări și facilități moderne, cum ar fi camere video și acces la internet prin Wi-Fi.

Complexul de agrement a fost construit pe un teren abandonat de 15.600 mp, pe care anterior funcționa fosta Uzină de apă a orașului, prima de acest fel din România.

Uzina, construită în 1873, în apropierea malului Dunării, a fost închisă în 2011 și acum face loc acestui nou parc de aventură.

 

Sursă foto: Facebook/ Primăria Municipiului Galați

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed