Refugiații din Ucraina urcă populația Germaniei la un maxim istoric


Refugiații care au sosit din Ucraina au contribuit la creșterea populației Germaniei la cel mai înalt nivel, a anunțat Oficiul Federal de Statistică, cu peste 84 de milioane de persoane care trăiesc acum în cea mai populată țară din Uniunea Europeană.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume și, după unele măsurători, cea mai îmbătrânită populație, dar bogăția, cererea de forță de muncă și politica relativ deschisă în materie de imigrație au făcut-o o țintă atractivă pentru migranți chiar înainte ca UE să își deschidă porțile pentru ucrainenii care fug din țara lor după invazia Rusiei din februarie.

Într-un raport publicat marți, Oficiul Federal de Statistică a precizat că populația a crescut cu 1%, sau 843.000 de persoane, în prima jumătate a anului 2022. Populația a crescut cu doar 0,1% pe parcursul întregului an 2021. Germania a înregistrat o imigrație netă de 750.000 de persoane din Ucraina în aceeași perioadă.

O creștere de o amploare comparabilă a fost înregistrată doar de trei ori de la reunificarea Germaniei în 1990, și de fiecare dată a fost legată de un val de refugiați.

În 1992, refugiații din războiul din fosta Iugoslavie au contribuit la creșterea populației cu 700.000 de persoane. În 2015, Germania a lăsat să intre aproape un milion de refugiați din războiul din Orientul Mijlociu.

Populația feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ mai mult decât cea masculină, care a crescut cu 0,8%, reflectând faptul că în principal femeile și copiii au fugit din cauza războiului din Ucraina. Bărbaților în vârstă de luptă le este interzis să părăsească Ucraina.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed