Recenzie Carte –”Pe serviciul adversarului”de John le Carré


Așa cum ne-a obișnuit John le Carré, ”Pe serviciul adversarului” ilustrează o poveste de spionaj, ajungând un bestseller și atingând adevărurile eterne și înfruntările cu care ne confruntăm în fiecare zi.

Cartea curpinde 21 de capitole, fiecare pagină mărind supansul și captivându-te în creația plină de aventuri a protagonistului Nat și a celor din jurul său presărate cu o mulțime de surprize.

Nat este un veteran al Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii. Crezând ca zilele lui la agenție sunt numărate, el primește o nouă misiune și aceea de a conduce ”Limanul”, o subdirecție aflată sub egida Direcției Generale. Acolo revede diferiți agenți cu care a interacționat în trecut, însă o singură persoană îi stârnește interesul.

The Times consideră cartea –„Un exemplu de măiestrie narativă. O poveste clară, compactă, conținând cantitatea perfectă de răsturnări de situație și piste false. Loialități împărțite, mobiluri incerte, agenți ruși, conflicte birocratice interne, spioni blazați, birouri dărăpănate- toate ingredientele pe care le doriți și le așteptați de la un thriller marca John le Carré sunt reunite aici.”

  • Cartea a fost publicată la Editura Litera, Colecție Buzz Books, București, 2021
  • Traducere din limba engleză și note de Andreea Năstase

Despre autor

David John Moore Cornwell având pseudonimul John le Carré(1931 – 2020) a studiat la universitățile din Berna și Oxford. În timpul Războiului Rece, a lucrat o scurtă perioadă în cadrul Serviciului de Informații britanic. John le Carré a fost un fin observator al condiției umane și al geopoliticii contemporane de asemenea. Autorul a scris 25 de romane, dar și un volum de memorii, cărțile sale fiind traduse în 40 de limbi, în peste 50 de țări și vândute în peste 60 de milioane de exemplare.

În anul 2019 a fost distins cu prestigiosul Premiu Olof Palme.

Sursă foto: litera.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed