Ratele șomajului în rândul tinerilor în regiunile metropolitane din UE

Business people shaking hands, finishing up meeting. Successful businessmen handshaking after good deal.


În 2021, în UE existau 3,0 milioane de tineri șomeri (cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani), iar rata șomajului în rândul tinerilor era de 16,6 %.

Dintre regiunile metropolitane ale UE, cea mai mare diferență în ceea ce privește rata șomajului în rândul tinerilor în comparație cu media națională respectivă a fost înregistrată în Palermo (+26,1 puncte procentuale (pp) în comparație cu media națională a Italiei). Ratele șomajului în rândul tinerilor au fost, de asemenea, cu peste 20,0 pp mai mari decât media națională respectivă în Messina (Italia; +25,3 pp), Les Abymes (Franța; +24,4 pp),Taranto (Italia; +24,0 pp), Las Palmas (Spania; +23,7 pp) și Napoli (Italia; +22,4 pp).

În schimb, rata șomajului în rândul tinerilor a fost mai mică decât media națională în Bergamo (-18,4 puncte procentuale în comparație cu media națională a Italiei). Alte rate scăzute în comparație cu mediile naționale respective au fost înregistrate în Bratislava (Slovacia; -18,0 pp), Brașov și Cluj-Napoca (România; ambele -13,7 pp) și Timișoara (România; -13,6 pp).

Alături de Italia, au existat variații regionale considerabile în ceea ce privește ratele șomajului în rândul tinerilor în România și Spania. Rata șomajului în rândul tinerilor în Craiova a fost de 5,2 ori mai mare decât în Brașov; iar în Las Palmas, de 2,6 ori mai mare decât în Pamplona/Iruña, respectiv.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed