Raport PwC: Afacerile de familie din România înregistrează o performanță solidă în ultimul an financiar

Business people using pen,tablet,notebook are planning a marketing plan to improve the quality of their sales in the future.


Un nou raport realizat de firma de consultanță PwC arată că majoritatea afacerilor de familie din România au avut o performanță solidă în ultimul an financiar. Raportul se bazează pe interviuri cu proprietarii de afaceri de familie din România și oferă o perspectivă asupra tendințelor actuale din acest sector.

Potrivit raportului, 62% dintre afacerile de familie din România au raportat o creștere a veniturilor în ultimul an financiar, în timp ce 23% au înregistrat o stagnare a veniturilor și doar 15% au raportat o scădere.

Aceste cifre sunt comparabile cu cele din alte țări din regiune, ceea ce sugerează că afacerile de familie din România sunt la fel de rezistente la turbulențele economice precum cele din alte părți ale Europei Centrale și de Est.

De asemenea, raportul subliniază importanța planificării succesiunii în afacerile de familie, deoarece mulți proprietari de afaceri se apropie de vârsta pensionării și trebuie să găsească modalități de a transfera afacerea către următoarea generație.

În acest sens, raportul arată că 75% dintre proprietarii de afaceri de familie din România au un plan clar pentru succesiune, în timp ce 25% nu au un astfel de plan.

Raportul subliniază, de asemenea, importanța transformării digitale în afacerile de familie, cu o accentuare a nevoii de a adopta noi tehnologii și de a se adapta la noile modele de afaceri.

Astfel, doar 45% dintre afacerile de familie din România au un plan clar de transformare digitală, ceea ce sugerează că mai există oportunități pentru îmbunătățire.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed