Puterea globală de calcul a rețelei bitcoin scade puternic, după ce Kazahstanul a blocat internetul. Bitcoin a scăzut sub pragul de 42.000 de dolari


Puterea globală a rețelei a scăzut drastic, după ce internetul a fost întrerupt miercuri în Kazahstan, pe fondul revoltelor sângeroare care au loc în această țară, potrivit agenției Reuters.

Kazahstanul devenise al doilea cel mai mare centru mondial pentru minarea bitcoinului, în urma Statelor Unite, potrivit Cambridge Centre for Alternative Finance, după ce China a declanșat o represiune dură împotriva acestei industrii.

Internetul a fost oprit miercuri în Kazahstan, în ceea ce site-ul de monitorizare Netblocks denumește “o întrerupere a internetului pe scară națională”.

Bitcoinul și celelalte cryptomonede sunt create printr-un proces de „minare” în care computere performante concurează pentru a rezolva probleme matematice complexe într-un proces puternic energofag.

Cele mai recente date disponibile, din august anul trecut, arătau că țara din Asia era responsabilă pentru 18% din “hashrate-ul” global – limbajul crypto pentru cantitatea globală de putere de calcul folosită de computerele conectate la rețeaua bitcoin.

Hashrate-ul marilor pool-uri de minare – grupuri de mineri din diferite locații care se unesc pentru a produce bitcoin – era joi în scădere cu circa 14% față de nivelul de marți, potrivit datelor provenite de la compania de minare BTC.com.

Bitcoin a scăzut joi sub pragul de 42.000 de dolari, fiind tranzacționat la ora publicării știrii la circa 41.679 dolari, potrivit coinmarketcap.com.

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed