Protest împotriva prețurilor mari organizat în Cluj-Napoca


Clujenii au fost invitați astăzi la protest, pentru a-și exprima nemulțumirea față de creșterea zilnică a costului vieții. Evenimentul va avea loc în fața Prefecturii Cluj, la inițiativa Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă, și a Sindicatului Elevilor și Studenților Militanți, anunță Cluj24.

”Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon”, se arată în anunțul inițiatorilor protestului.

Se cere ca salariile și pensiile să crească în concordanță cu costul vieții, costurile locuințelor și utilităților să nu depășească 20% din venit, numărul locuințelor sociale să fie majorat după caz, iar chiriile să fie reglementate.

„Clujul nu este scump doar de azi sau de ieri. De ani buni ne costă o avere să avem o locuință în acest oraș. Mai nou, statul a liberalizat prețurile la energie. Scumpirile decise de firme au luat-o razna. Angajatorii vor să mențină salariile cât mai jos. Banii furați din buzunarele noastre se regăsesc în profitul companiilor, profit care acum este mai mare ca oricând!

Bogăția lor este sărăcia noastră. Mai mult, statul român se împrumută ca să asigure profitul firmelor. Iar datoriile statului le plătim noi, cetățenii”, susțin organizatorii.

 

Sursă: G4media

Foto: Pixabay