Protest al mai multor organizaţii la Ministerul Energiei: „Tăiaţi facturile uriaşe la energie”


Comunitatea Declic şi organizaţiile Bankwatch România, Greenpeace şi 2Celsius organizează, joi, un protest la Ministerul Energiei, solicitând soluţii concrete pentru reducerea facturilor la energie. ”Tăiaţi facturile uriaşe la energie’’, este mesajul organizatorilor.

Comunitatea Declic organizează, joi, de la ora 11:00, un protest în faţa Ministerului Energiei prin care cere guvernanţilor reducerea facturilor pentru cetăţeni, prin investiţii verzi. Alături de Declic vor participa şi reprezentanţii organizaţiilor Bankwatch România, Greenpeace şi 2Celsius.

În semn de protest faţă de facturile uriaşe primite la gaz şi curent, cetăţenii prezenţi la acţiune vor tăia zeci de facturi în bucăţele mici, pe care le vor preda într-un sac unui oficial din Ministerul Energiei”, au transmis organizatorii.

Totodată, activiştii vor aduce şi o factură uriaşă la energie, de aproximativ 1 metru şi jumătate înălţime.

Este factura pe care guvernanţii trebuie să o plătească, pentru lipsa investiţiilor în energie regenerabilă”, au mai transmis organizaţiile.

Organizaţiile Declic, Bankwatch, Greenpeace şi 2Celsius vor avea şi o întrevedere cu oficialii din minister.

În cadrul acesteia, Declic va depune peste 45.000 de semnături ale cetăţenilor care susţin petiţia ”Reduceţi facturile la energie, prin investiţii verzi’’.

De asemenea, activiştii vor depune la Ministerul Energiei rezultatul unei analize realizate de 3 cercetători, Dr. Andreea Vornicu, Dr. Andrei David Korberg şi Dr. Sorin Cebotari, din cadrul reţelei InfoClima, care demonstrează guvernanţilor cum energia verde ar scădea preţul facturilor şi ar reduce dependenţa de gazul de import.

Sursă foto: smallbiztrends.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed