Programul de granturi pentru ONG-uri are un buget de 1,2 milioane euro în 2023


Kaufland România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) au anunțat lansarea programului de granturi In Stare de Bine pentru anul 2023, cu o sumă totală de 1,2 milioane de euro, cel mai mare buget din istoria de șase ani a programului.

Comparativ cu programul din 2022, finanțarea alocată de Kaufland România a crescut cu 200.000 de euro. La prima cerere de propuneri, bugetul a fost de 600.000 de euro, iar valoarea maximă a grantului a fost, de asemenea, majorată la 60.000 de euro, în creștere cu 10.000 de euro față de anul trecut.

Programul In Stare de Bine al FDSC urmărește să sprijine și să promoveze un stil de viață sănătos și să reducă inegalitățile sociale pentru persoanele și comunitățile vulnerabile prin activități culturale, sportive și de altă natură.

În primele două runde, proiectele câștigătoare vor fi selectate prin intermediul unui concurs de pitch-uri, în cadrul căruia ONG-urile selectate își vor prezenta inițiativele în fața unui juriu de evaluare format din membri ai Comitetului de CSR al Kaufland România și membri FDSC.

Finanțarea pentru runda a treia a fost alocată pentru o competiție specială #InStatusToHelp, cu un buget total de 200.000 de euro. Acesta se va concentra pe anumite priorități sociale naționale sau regionale și va fi anunțat după deschiderea apelului.

ONG-urile pot depune proiecte pentru primul apel în perioada 19 aprilie 2023 (ora 9:00) – 21 aprilie 2023 (ora 16:00). Lista scurtă a proiectelor selectate va fi anunțată la 16 mai, iar câștigătorii vor fi anunțați până la 30 mai.

 

Sursă foto: Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed