Productivitatea muncii în România este cu aproape 30% sub media europeană

Hand arranging wood block stacking as step stair with arrow up. Ladder career path concept for business growth success process


Productivitatea muncii pe oră lucrată în comparație cu media europeană în 2022 a fost de 71,8% în România și de peste 122% în Germania. Salariul mediu net în Germania a fost de aproximativ 4.000 de euro pe lună, iar în România de aproximativ 870 de euro pe lună.

Cea mai mare valoare a productivității muncii în comparație cu media UE a fost de 123,5% în Irlanda, iar cea mai mică a fost în Bulgaria, unde a fost cu aproape 50% sub media europeană.

Productivitatea muncii pe oră de muncă în comparație cu media UE a fost de 71,8% în România în 2022, date de la Eurostat, Oficiul European de Statistică. Astfel, productivitatea muncii în România era cu aproape 30% sub media europeană, în timp ce în Germania și în alte țări productivitatea era cu aproximativ 22% peste media europeană.

Decalajul salarial dintre România și Germania era de aproape unu la cinci, salariul mediu net în Germania fiind de aproximativ 4.000 de euro pe lună, față de 870 de euro pe lună în România.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed