Producția de autoturisme a fost redusă considerabil în Germania

Assembly line production of new car. Automated welding of car body on production line. robotic arm on car production line is working


Potrivit experților, economia germană se confruntă cu o serie de statistici nesatisfăcătoare. În urma unui declin al exporturilor și al comenzilor industriale, producția a scăzut și ea în martie, potrivit acestora. Toate sectoarele consumatoare de energie, inclusiv producția de automobile, au avut de suferit.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică, că producția, construcțiile și furnizorii de energie au produs împreună cu 3,4% mai puțin față de luna precedentă. Analiștii se așteptau la o tendință de scădere, fiind prevăzută o scădere maximă de 1,5%.

În primul trimestru al anului 2023, producția germană a crescut, cifrele pentru lunile ianuarie și februarie fiind în creștere cu 2,5% față de trimestrul precedent. Cu toate acestea, luna martie a înregistrat o scădere semnificativă.

În ciuda faptului că cifrele sunt mult mai mici decât se așteptau experții, Ministerul Federal al Economiei este încrezător în ceea ce privește lunile următoare. „Companiile sunt mai optimiste, ceea ce înseamnă o redresare economică în continuarea anului 2023”, spun reprezentanții ministerului.

Toate industriile consumatoare de energie au înregistrat un declin în martie, cu 3,3% mai puțin decât în luna precedentă. În cazul producției de vehicule, aceasta a fost cu 6,5% mai mică decât în luna precedentă. Potrivit statisticilor Ministerului Federal al Economiei, aproape toate sectoarele mari consumatoare de energie, în special, au înregistrat o scădere a producției, inclusiv industria chimică.

O tendință descendentă a fost observată și în sectorul construcțiilor. Industria a înregistrat o scădere de 4,6% în martie față de februarie. Ratele ridicate ale dobânzilor și creșterea costurilor materialelor au dus la anularea unor proiecte majore.

Furnizorii de energie au raportat o creștere a producției de 0,8%.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed