Problemele agriculturii românești – Nu avem destui oameni calificați, nu avem infrastructură iar utilajele sunt învechite


Agricultura nu depinde de o pandemie, culturile cresc oricum, așa că fermierii au trebuit să facă față condițiilor provocatoare din timpul pandemiei, afirmă Michael Beier, Director General al CLAAS Regional Center South East Europe SRL, unul dintre cei mai mari actori de pe piața de utilaje agricole din România.

Potrivit lui, agricultura românească este încă într-un fel de tranziție, astfel că modernizarea parcului existent de utilaje rămâne un subiect major. Țara noastră are o mulțime de utilaje învechite, ceea ce face ca parcul de mașini să fie deloc eficient.

El susține că digitalizarea în agricultură este obligatorie, deoarece duce la o creștere a eficienței, la o scădere a consumului, a combustibilului, a utilizării pesticidelor, erbicidelor și îngrășămintelor.

O altă provocare majoră este legată de resursele umane, deoarece nu există destui oameni calificați, atât pe partea producătorului, cât și la nivel de ferme. „Avem nevoie de tineri, bine educați, care să știe să folosească echipamente de ultimă generație”, spune Beier.

Reprezentantul CLAAS este de părere că România are nevoie de sistemul de învățământ dual, care ar sprijini cu adevărat nu numai agricultura, ci și orice alt fel de industrii.

O altă provocare, potrivit companiei, este infrastructura românească care trebuie modernizată, deoarece duce la o pierdere uriașă de timp.

 

 

Sursă foto – class.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed