Primul i-mall Micro Market ar putea intra pe piața din România începând de anul viitor


Compania elenă I Mall Holding LTD, care a creat primul magazin de micro-retail complet automatizat din lume, vrea să intre pe piața din România începând cu anul viitor, în sistem de franciză, potrivit Profit.ro.

Noul concept de magazine i-mall Micro Market funcționează pe bază de Vending Machines (n.red. automate), fiind deschise consumatorilor non-stop.

„Este primul magazin robotizat din lume. Consumatorii vor putea alege până la 6 produse în același timp prin intermediul unui ecran cu touch screen sau prin intermediul unei aplicații pe care o vom lansa într-o lună, în 7 limbi. Plata se poate face doar cu cardul de credit, iar cei care nu dețin unul au posibilitatea să achiziționeze monedele noastre virtuale prin intermediul unei părți terțe.

De asemenea, oferim clienților magazinelor puncte de fidelitate care pot fi consumate de către ei sau transferate altor persoane”, a declarat Dimitris Karavasilis, CEO-ul și fondatorul I Mall Holding LTD.

Plata se va putea realiza în viitor și cu criptomonede și NFT-uri.

În cadrul magazinelor, consumatorii au la dispoziție produse din categorii precum hrana pentru animale, vitamine, snacks, băuturi alcoolice și nealcoolice, produse de curățenie și de îngrijire personală.

„Am construit acest proiect pe baza nevoilor oricărui om. Este un nou concept de retail, care va oferi o experiență diferită consumatorilor. Nu avem competiție. Am lucrat doi ani și jumătate la acest concept, așa că este foarte greu ca altcineva să creeze toată tehnologia din spate și toate mașinile automate pe care noi le punem la dispoziție. Și, cel mai important, este planul de recompensare al clienților. Este o situație win-win”, mai spune Dimitris Karavasilis.

Primul i-mall Micro Market și-a început deja activitatea recent în regiunea Attica, Grecia. Până în 2026, compania vrea să ajungă la 80 de magazine în Grecia, dar și să se extindă în sistem de franciză în toată Europa.

Pentru România, holdingul are planuri de a ajunge la 200 de magazine în următorii 5 ani, fiind deja în discuții cu doi potențiali masteri francizați.

Master franciza este un parteneriat între francizor și francizat, în care master francizatul devine, în esență, un mini-francizor pentru un anumit teritoriu. În general, master francizatul agreează cu francizorul un program de dezvoltare a rețelei, care poate include și deținerea/administrarea propriilor locații.

„Sunt doi investitori interesați să devină master francizați și să ofere mai departe franciza pe piața din România. Planul este ca din 2023 să se deschidă primele magazine i-mall, în cele mai mari 6 orașe din țară, dar depinde și de investitorii români. Vom începe cu Bucureștiul. Suntem în negocieri acum”, precizează CEO-ul I Mall Holding LTD.

Francizații au la dispoziție și o aplicație B2B prin care pot controla și monitoriza magazinele.

„În România, am calculat că return of investment va fi în trei ani și jumătate. Este rapidă amortizarea investiției pentru că cheltuielile operaționale sunt foarte scăzute, iar magazinele nu necesită angajați”, mai spune acesta.

 

 

 

 

Sursă foto: cretalive.gr

.

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed