Prima vizită oficială în România din ultimii 20 de ani a unui ministru de externe al Pakistanului. Noi oportunități de dezvoltare între cele două țări


Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit luni, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, aflat în vizită la București, la invitația omologului său, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României. Este prima vizită a unui ministru de Externe pakistanez în România, după o pauză de peste două decenii, se arată în comunicatul oficial,

Cu această ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulțumit ministrului de Externe Qureshi pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetățenilor români, odată cu preluarea puterii în forță de către regimul taliban la Kabul.

Au fost aduși în România 49 de cetățeni români, alți 7 cetățeni europeni și 156 afgani vulnerabili. Prim-ministrul României a subliniat bunele relații bilaterale și perspectivele de extindere și consolidare a acestor relații în viitor, salutând vizita șefului diplomației pakistaneze.

La rândul său, oaspetele a remarcat relațiile foarte bune dintre cele două state și oportunitățile de dezvoltare a acestora în domeniul economic, al industriei de apărare, în domeniul investițiilor și comerțului, al învățământului și al forței de muncă.

Pakistanul poate fi, în viziunea Ministrului de Externe Qureshi, o importantă placă turnantă pentru exporturile României în regiunea Asiei de Sud. Ministrul de Externe pakistanez a mulțumit României pentru donația de 500.000 de vaccinuri oferită de țara noastră și care urmează să ajungă, în perioada următoare, la Islamabad.

Sursă foto: Guvernul Romăniei

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed