Preţurile petrolului au scăzut puternic marţi, cu peste 6%


Preţurile petrolului au înregistrat din nou pierderi puternice, marţi, coborând cu peste 6%, trase în jos de factori ca negocierile dintre Rusia şi Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China şi volumul mai mic al tranzacţiilor înainte de majorarea aşteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală, transmite CNBC.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 6,2%, la 96,59 dolari pe baril, după un declin de aproape 6% consemnat luni.

Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 6,6%, la 100,24 dolari pe baril, accelerând scăderea de 5,12% din ziua precedentă.

În timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului WTI a coborât până la 93,53 dolari pe baril, iar cea a petrolului Brent la 97,44 dolari pe baril, cele mai reduse niveluri atinse după 25 februarie.

”Îngrijorările privind creşterea economică, determinată de un val de stagflaţie provocat de conflictul dintre Rusia şi Ucraina, majorarea dobânzilor de către Fed şi speranţele că pot  avea loc progrese la negocierile ruso-ucrainene trag ân jos preţurile”, a declarat Jeffrey Halley, analist la Oanda.

Preţurile petrolului au depăşit 100 de dolari pe baril petru prima oară în ultimii ani în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie şi au continuat să urce pe măsură ce conflictul s-a intensificat.

Preţul petrolului WTI a atins săptămâna trecută un maxim de 130,50 dolari pe baril, iar cel al petrolului Brent a urcat la 139,26 dolari pe baril.

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed