Prețurile gazelor din Europa cresc cu 13%, deoarece Rusia reduce fluxul prin Nord Stream


Compania Gazprom – Rusia a declarat anunţat că va limita furnizarea de gaze naturale prin conducta Nord Stream către Germania cu 40% față de fluxurile planificate, din cauza întârzierii reparațiilor, ceea ce a dus la creșterea prețurilor gazelor europene cu 13%.

Gazprom a declarat, pe canalul său Telegram, că Siemens a întârziat returnarea de la reparaţii a unităților compresoare de gaz, iar problemele tehnice au împiedicat-o să trimită volumele planificate de gaz natural către cea mai mare legătură de gaze spre Europa. Doar trei unități de compresoare pot fi utilizate în prezent pentru a transporta gaz spre vest de la stația de compresoare Portovaya din Marea Baltică, spune Gazprom.

Aprovizionarea cu gaze către gazoductul Nord Stream poate fi furnizată în prezent până la 100 de milioane de metri cubi pe zi, comparativ cu un volum planificat de 167 de milioane de metri cubi pe zi, a spus gigantul gazier rus.

Furnizarea mai scăzută de gaze prin Nord Stream către cea mai mare economie europeană, Germania, a făcut ca prețurile gazelor din Europa să crească cu două cifre marți, prețul gazului la hub-ul olandez TTF, prețul de referință al gazului pentru Europa, a crescut cu 13%. Şi prețurile gazelor din Marea Britanie au crescut cu 11% în jurul prânzului.

 

 

 

Sursă foto: energynews.pro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed