Preţurile criptomonedelor au scăzut în ziua în care El Salvador a adoptat bitcoin ca mijloc de plată


Prețurile au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvador a intrat în dificultăţi în ziua în care a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc de plată.

Acţiunile firmelor legate de tehnologia blockchain au scăzut, de asemenea, pe măsură ce activele au fost afectate de întreruperile de funcţionare ale platformelor de tranzacţionare, potrivit news.ro.

Dar accentul major a fost pus pe El Salvador, unde guvernul a trebuit să deconecteze temporar un portofel digital pentru a face faţă cererii.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut marți cu peste 17% la 43.000 de dolari, înainte de a reduce unele pierderi pentru a fi tranzacţionată în declin cu 9,20%, la 47.140,27 dolari.

Anterior, Bitcoin a atins un nivel maxim al şedinţei, de 52.948,00 dolari.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, scădea miercuri cu peste 12,00 %. Și solana scădea cu peste 12%, dar marchează încă un avans de aproape 50% în ultimele 7 zile.

Platformele majore de criptomonede Coinbase Global şi Kraken au anunţat că s-au confruntat cu întârzieri în unele tranzacţii efectuate pe platformele lor.

Bursa Gemini a declarat că a intrat temporar într-o perioadă de întreţinere completă pentru a rezolva o problemă legată de schimburi care a cauzat probleme de performanţă.

Toate acţiunile legate de criptomonede au avut o evoluţie negativă. Acţiunile Riot Blockchain au scăzut cu 7,38%, iar Marathon Digital Holdings cu 7,76%. Acţiunile MicroStrategy, cumpărătoare de bitcoin şi firmă de software de business intelligence, au scăzut cu 7,6%.

Sursă foto: bitcoin.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed