Prețul Bitcoinului s-a stabilizat la $48.000 după scăderea abruptă din acest weekend


Prețul Bitcoinului s-a stabilizat la $48.000 după scăderea de vineri și sâmbătă, când cotația pentru cea mai cunoscută cryptomoneda a scăzut de la $57.000 la $43.000.

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare sâmbătă, în urma unor vânzări de criptomonede în valoare de un miliard de dolari, pe fondul încercării unor investitori de a-și retrage profiturile și al îngrijorărilor în ceea ce privește macroeconomia.

La finalul ședinței de tranzacționare, Bitcoin a scăzut până la valoarea de 41.967,5 de dolari. Și criptomoneda ether a scăzut cu peste 10%.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de piață a celor 11.392 de monede pe care le urmărește a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pe piețele financiare. Randamentele acțiunilor globale și ale obligațiunilor de referință din SUA au scăzut vineri, după ce datele au arătat că creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a făcut ca investitorii să fie și mai prudenți.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed