Prețul Bitcoin a scăzut pe fondul situației din Kazahstan – 18% din capacitățile mondiale de extragere a criptomonedei se află în această țară


Prețul Bitcoin a scăzut pe fondul situației din Kazahstan, unde se află 18% din toate capacitățile mondiale de extragere a criptomonedei, conform CoinDesk.com.

Bitcoin s-a tranzacționat la un preț de 46,99 mii USD în timpul zilei miercuri, iar apoi a început să scadă la sfârșitul după-amiezii, ajungând la sub 37 de mii de dolari.

Minarea cripromonedelor a ajuns la mare căutare în Kazahstan, după restricțiile Chinei asupra industriei, inițiate anul trecut. Aproape 90 de mii de computere pentru minerit de criptomonede s-au mutat în această țară din China, în ultima perioadă.

Kazahstan a ajuns chiar pe locul doi după SUA în ceea ce privește energia dedicată minării cripto, conform Universității Cambridge, reprezentând 18% din totalul global din luna august 2021.

Pe fondul protestelor din această țară, cel mai mare furnizor de telecomunicații al țării, Kazakhtelecom, a oprit accesul la internet, ceea ce a lăsat companiile care se ocupă de mineritul criptomonedelor fără capacitatea de a-și desfășura activitatea.

„Bănuiesc că unii înțelepți ar spune că, în teorie, ai putea mina fără internet, dar în practică, toate aparatele din Kazahstan s-au oprit din cauza închiderii internetului”, a declarat Jaran Mellerud, cercetător la Arcane Research, pentru CoinDesk.

Popularitatea Kazahstanului în rândul criptominerilor s-a bazat pe rezervele bogate de petrol ale țării și pe electricitate ieftină până acum.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed