Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, vizitează România în perioada 13-14 aprilie


Președintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va ajunge la București miercuri, 13 aprilie 2022, pentru o vizită oficială de două zile, anunță instituția, într-un comunicat. Aceasta va fi prima vizită a oficialului în România, în calitate de președinte al Grupului Banca Mondială.

„Vizita reafirmă angajamentul Grupului Banca Mondială de a sprijini România în eforturile sale pentru o creștere economică durabilă și incluzivă”, arată instituția.

„Grupul Banca Mondială are un parteneriat puternic cu România. Vom continua să sprijinim eforturile României orientate spre o creștere economică care se bazează pe stabilitate macroeconomică, incluziune socială și instituții performante”, a declarat David Malpass, președintele Grupului Banca Mondială. „În această perioadă tulbure în regiune, suntem pregătiți să sprijinim România pe măsură ce găzduiește cetățeni care părăsesc Ucraina, precum și să continuăm să lucrăm cu autoritățile publice în vederea îmbunătățirii nivelului de trai pentru toți românii”, spune el.

În cadrul vizitei sale, David Malpass se va întâlni cu reprezentanți ai sectorului public și parteneri ai Grupului Banca Mondială din România. Malpass va avea ocazia să viziteze un proiect derulat cu asistență din partea Băncii Mondiale în sectorul educației, cu accent pe sprijinirea comunității rome.

Alături de David Malpass vor fi Anna Bjerde, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Gallina A. Vincelette, director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană și Ary Naim, director regional al Corporației Financiare Internaționale (CFI) pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este alcătuit din 9 proiecte de investiții în valoare totală de 1,78 miliarde de dolari și servicii de asistență tehnică și analitică în valoare de 124,62 milioane de dolari. La 15 februarie, angajamentul CFI era de 1,04 miliarde de dolari în peste 30 de proiecte, dintre care 55% reprezentau investiții în instituții financiare, iar restul de 45% investiții în sectorul real. Portofoliul excepțional al CFI se ridică la 954,48 milioane de dolari, iar portofoliul angajat de CFI în România ocupă locul 1 în noua regiune a CFI din Europa.

 

 

Sursă foto: ndtv.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed