Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Lucian Ovidiu Heiuş preşedintele ANAF


Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, joi, pe Lucian Ovidiu Heiuş preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, şi i-a cerut acestuia ca principal obiectiv creşterea nivelului de colectare a taxelor la buget, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

„Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm.

Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut.

Implementarea proiectelor «Radarul mărfurilor» şi «E-factura» sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”, a afirmat premierul Ciucă, citat în comunicat.

El a fost numit după ce fostul șef ANAF, Mirela Călugăreanu, a fost votată de Parlament pe funcția de consilier de conturi la Curtea de Conturi.

Heiuş a deținut funcția de director executiv (2005-2009), trezorier şef (2009), director executiv (2009-2012), consilier superior (2012) în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara. În perioada 2012-2013, a ocupat poziţia de director general la Uzina Mecanică Orăştie, unitate ce aparține ROMARM S.A.

Acesta a fost deputat PNL în mandatul legislativ dintre 2016-2020 și a fost desemnat ministru al Finanțelor  în prima propunere de guvern a cabinetului Cîțu.

Sursă foto: Heius Lucian Ovidiu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed