Premierul Bulgariei şi mai mulţi miniştri, la Bucureşti


Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, însoţit de mai mulţi membri ai Cabinetului său, face, vineri, o vizită în România, urmând a fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă.

Guvernele celor două ţări vor semna un acord bilateral pentru noul punct de frontieră Giurgiu-Ruse 2.

Premierul Petkov va fi primit prima dată de către Nicolae Ciucă. Întâlnirea dintre cei doi este programată la ora 11:30, la Palatul Victoria.

După o scurtă întrevedere tete-à-tête, cei doi vor participa la reuniunea celor două delegaţii – română şi bulgară. La acest eveniment va lua parte şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

La ora 13:00 este programată ceremonia de semnare a acordului privind deschiderea la frontiera de stat romano-bulgară a punctului internaţional a frontierei Giurgiu-Ruse feribot.

Adina Vălean va discuta, în întâlnirea cu cei doi premieri, despre infrastructura de transporturi din regiune, dar şi despre îmbunătăţirea navigabilităţii Dunării.

După declaraţii de presă comune cu Nicolae Ciucă şi Adina Vălean, de la ora 15:00, Kiril Petkov va fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis.

În contextul vizitei la Bucureşti a delegaţiei bulgare, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, se va întâlni, vineri, la sediul MApN, cu omologul bulgar, Dragomir Zakov. La finalul întrevederii, cei doi miniştri vor susţine declaraţii de presă comune.

 

Sursă foto: politico.eu

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed