Polițiștii din România ies în stradă. Protest în fața Ministerului Finanțelor


Sindicaliştii din Poliţie şi din penitenciare pichetează, astăzi, sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti, printre revendicări aflându-se aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat, informează Agerpres.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii, “doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (…) laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15%”.

Reprezentanţii FSNPPC susţin că dacă nu vor avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vor extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite.

Oamenii legii mai spun că nu pot rămâne indiferenți la discriminarea salarială promovată de Guvern, care împarte bugetarii între „șmecheri” și „fraieri”. Aceștia semnalează că, pentru bugetarii „civili”, se propune o creștere de 15% a salariului de bază, iar pentru polițiști și angajații din sistemul de apărare, doar un sfert din restanță, fără să se umble la nivelul salarial.

Cu alte cuvinte, sumele alocate acum polițiștilor și angajaților din sistemul de apărare nu numai că nu acoperă inflația de 14% înregistrată, dar puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul salarial deținut de un polițist anterior aplicării Legii salarizării din 2017.

La protestul organizat astăzi de sindicaliştii din Poliţie se vor alătura şi reprezentaţi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

 

 

 

Sursă foto: virginradio.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed