Polițele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile după retragerea autorizației de funcționare


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că polițele de asigurare emise de Euroins România își vor păstra valabilitatea chiar și după ce autorizația de funcționare a companiei a fost retrasă și publicată în Monitorul Oficial.

Această decizie a fost luată de ASF ca urmare a faptului că Euroins România a plătit toate despăgubirile datorate în baza polițelor de asigurare, iar clienții care dețin astfel de polițe nu ar trebui să fie afectați de retragerea autorizației de funcționare a companiei.

În plus, ASF a subliniat faptul că polițele de asigurare emise de Euroins România vor fi acoperite de Fondul de Garantare a Asiguraților în cazul în care compania nu ar putea plăti despăgubirile datorate.

”Poliţele de asigurare emise de Euroins România îşi păstrează valabilitatea şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizaţiei societăţii, dacă posesorii lor nu aleg să le denunţe. Conform legii, poliţele emise de Euroins sunt anulate automat doar după 90 de zile de la deschiderea procedurii falimentului prin decizia instanţei abilitate. Până în acest moment, procedura falimentului nu a fost deschisă”, arată un anunţ al ASF, pe Facebook.

 

Sursă foto: Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed