Plățile pentru schema HoReCa ar putea începe la jumătatea lunii decembrie, transmite noul ministru al Antreprenoriatului și Turismului


Plățile pentru schema HoReCa ar trebui să înceapă la jumătatea lunii decembrie, transmite Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului. Potrivit unui anunț făcut de minister, probleme sunt în continuare și pentru programul Start-Up Nation, unde există un rest de plată pentru 200 de proiecte, însumând aproximativ 40 de milioane de lei.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, s-a întîlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri joi, la sediul instituției. Pe durata acesteia au fost expuse dificultăți pe care le întâmpină operatorii economici în desfășurarea activității și care necesită sprijin din partea autorităților, au transmis reprezentanții ministerului.

„Există urgențe la nivelul ministerului și mă refer la programele aflate în derulare, care compensează pierderile antreprenorilor, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Punctual, este vorba despre schema HoReCa. Sperăm ca la jumătatea lunii decembrie să începem plățile efective. Totodată, urgent este să procesăm și cererile pentru a doua etapă a Măsurii 1. Sunt peste 30.000. Nu în ultimul rând, amintesc de programul Start-Up Nation, unde există un rest de plată pentru 200 de proiecte, însumând aproximativ 40 de milioane de lei. Cu ajutorul partenerilor din sistemul bancar ne dorim ca acest lucru să fie realizat cât mai curând”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Demnitarul a precizat că există în discuție continuarea unor programe deja cunoscute sau finanțarea altora noi, în special pentru afacerile aflate la început de drum, și care pot fi destinate, spre exemplu, românilor din diaspora, studenților, femeilor care vor să se lanseze în antreprenoriat, dar și altele dedicate exclusiv sectorului IT.

Sursă foto: unsplash.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed