Petrom anunță a 12-a majorare de preț în trei săptămâni: Benzina și motorina se scumpesc din nou


Petrom, gigantul carburanților, a majorat din nou prețurile atât pentru benzină, cât și pentru motorină în stațiile proprii, la doar trei zile de la ultima majorare. În stația de pe Șoseaua Virtuții din București, la data de 15 august 2023, un litru de benzină standard costa 7,17 lei, iar motorina standard 7,36 lei.

Comparativ cu ziua anterioară, ambele carburanți s-au scumpit cu șase bani pe litru. Acesta vine după ce, cu trei zile înainte, prețurile crescuseră cu nouă bani pe litru.

În ultimele trei săptămâni, aceasta a fost a 12-a creștere consecutivă, după o perioadă de o lună de stabilitate. Comparativ cu jumătatea lunii iulie, prețul motorinei a crescut cu 69 de bani, iar cel al benzinei cu 48 de bani.

Interesant este faptul că, în ciuda acestor creșteri, motorina continuă să fie cu 19 bani mai scumpă decât benzina, o situație obișnuită pentru piața locală, dar care se schimbase la sfârșitul primăverii.

Cotația țițeiului Brent, relevantă pentru Europa, se situa la 86,2 dolari pe baril, în timp ce WTI, referința americană, se tranzacționa la 82,5 dolari, aproape stabil față de săptămâna trecută, când ajunsese la un vârf de 87 de dolari.

 

Sursă foto: e-nergia.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed