Peste 7.400 de cadre didactice din România și-au declarat la ANAF veniturile obținute din meditații, potrivit Digi24. Impozitele virate la stat s-au ridicat la 47 de milioane de lei, conform datelor obținute în exclusivitate de sursa citată.
Sunt în total 8 direcții regionale ale ANAF.
Regionala ANAF Cluj-Napoca s-a înregistrat cel mai mare număr de profesori care au declarat veniturile obținute din meditații, 1.415 mai exact.
Foarte mulți au raportat și la direcția regională din Brașov – peste 1.200.
Iar în Capitală, aproximativ 1.300 de profesori au declarat banii obținuți din activitatea desfășurată în afara orelor de curs.
Ce venituri au obținut din meditații profesorii?
La regionala ANAF Galaţi, aproximativ 5 milioane de lei raportaţi au fost obţinuţi din meditaţii, iar pentru această sumă au ajuns în vistieria statului 2,6 milioane de lei, achitaţi prin taxe şi impozite.
La regionala ANAF Craiova, venitul net înregistrat a fost de 3,8 milioane lei şi au fost încasaţi din taxe şi impozite 2,1 milioane de lei.
Capitala este fruntaşă. Sumele declarate, obţinute din meditaţii, depăşesc 23 de milioane de lei, pentru care statul a încasat din taxe şi impozite aproximativ jumătate din sumă.
Dacă facem un top al venitului mediu net pe care l-a obţinut un profesor din meditaţii, Bucureştiul este pe primul loc. Aici, un dascăl a încasat peste 17.000 de lei. Pe locurile 2 şi 3 sunt profesorii care au declarat veniturile la regionalele ANAF Braşov şi Timişoara.
Campion rămâne un dascăl din Arad care a declarat la ANAF venituri de 60.000 de euro din meditarea elevilor.