Peste 400.000 de persoane lucrează în industria de videochat în România


Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat joi seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că industria de videochat a explodat în ultima perioadă în România și că în țara noastră există peste 5.000 de companii care se ocupă de această activitate.

Lucian Heiuș a mai explicat că ANAF are acces la toate informațiile privind veniturile acestor companii. El a precizat că în România există cinci astfel de platforme mari.

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a mai spus președintele ANAF.

El a adăugat că în țara noastră există 5.000 de companii care se ocupă de această activitate, ceea ce reprezintă un număr mare. Pe lângă aceste societăți, ar fi 400.000 de persoane care lucrează în videochat, pentru că veniturile sunt mari, mai precizează el.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a mai declarat Heiuș.

În final, președintele ANAF a mai declarat că multe astfel de companii “acționează corect pentru că sunt afaceri corecte și la lumină”.

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed