Peste 3.800 de medici de familie s-au înscris pentru a face în cabinete teste de depistare a infecției cu SARS-CoV-2


Un număr de 3831 de medici de familie vor realiza testări rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 pacienților care prezintă simptome specifice acestei boli, conform listei publicate duminică de Ministerul Sănătății. În București, sunt peste 200 de medici de familie care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru testarea pacienților.

„Peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru  testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toti pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP. Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare”, informează Ministerul Sănătății.

Conform listei publicate pe site-ul ministerului, până duminică încheiaseră contracte în vederea testării 3831 de medici, dintre care puțin peste 200 în București, însă lista este în dinamică.

Comform MS, ”ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”.

LISTA Medicii de familie care fac teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed