Persoanele care merg în Grecia trebuie să aibă test COVID negativ, începând de luni. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați


Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, de un test PCR sau un test rapid negativ pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus.

Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, relatează DPA, citată de Agerpres.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie în continuare să completeze formularul de localizare înainte de a începe călătoria.

În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed