PayPal va permite clienţilor din Marea Britanie să tranzacționeze cu bitcoin și alte criptomonede


PayPal Holdings va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte criptomonede, începând din această săptămână. PayPal reprezintă una dintre cele mai vechi soluții de plată din spațiul online.

Lansarea, care marchează prima extindere internaţională a serviciilor de criptomonede ale PayPal în afara Statelor Unite, ar putea inspira adoptarea pe scară largă a noii clase de active.

Înainte, tranzacțiile cu Bitcoin erau facilitate doar în Statele Unite ale Americii de către PayPal. Gestul de acum marchează extinderea internațională a suportului pentru criptomonede. În plus, va inspira oamenii să adopte la scară largă o nouă clasă de active, cea din domeniul crypto.

Cu peste 403 milioane de conturi active la nivel global, compania din San Jose, California, este una dintre cele mai mari companii financiare care oferă consumatorilor acces la criptomonede. PayPal a lansat cumpărarea și vânzarea criptomonede în SUA la începutul acestui an, permițând ulterior clienților să își folosească monedele digitale pentru a face cumpărături de la milioane de comercianți din rețeaua sa.

”Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile de reglementare din Marea Britanie și din întreaga lume, să oferim sprijinul nostru și să contribuim în mod semnificativ la modelarea rolului pe care îl vor avea monedele digitale în viitorul finanțelor și comerțului global „, a declarat într-un comunicat Jose Fernandez da Ponte, vicepreședinte și director general pentru blockchain, cripto și monede digitale la PayPal.

În Marea Britanie, serviciul PayPal va rivaliza cu platforme consacrate pentru criptomonede, cum ar fi Coinbase Global, precum şi cu startup-uri fintech precum Revolut.

Clienţii vor putea cumpăra bitcoin, eter, litecoin şi bitcoin cash prin intermediul portofelelor lor PayPal, online sau prin aplicaţia mobilă.

Mişcarea se produce în timp ce mai multe companii financiare consacrate au început să ofere clienţilor lor, atât persoane fizice, cât şi instituţii, acces la active digitale, pe fondul creşterii preţurilor criptomonedelor.

Sursă foto: pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed