Paradisul criptomonedelor? El Salvador pregătește o nouă lege privind emiterea de active digitale


El Salvador, prima țara care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată lucrează în prezent la o lege privind emiterea de active digitale, care ar facilita operațiunile cu orice activ cripto, relatează Decrypt.

Conform unui document disponibil pe site-ul oficial al Adunării Naționale din El Salvador, legea ar reglementa operațiunile de transfer ale activelor digitale, urmărind „să promoveze dezvoltarea eficientă a pieței activelor digitale și să protejeze interesele cumpărătorilor”.

Ceea ce este nou la această lege este că separă activele cripto de toate celelalte active și produse financiare, creând un cadru de reglementare personalizat pentru acestea. Pentru ca un activ digital să se încadreze în această categorie, trebuie să folosească un registru contabil distribuit sau o tehnologie asemănătoare.

Blockchain este probabil cea mai populară tehnologie de registru distribuit de până acum.

Tranzacțiile cu CBDC (Central Bank Digital Currency) sunt excluse (fiindcă sunt monede fiat reglementate în conformitate cu orientările financiare ale fiecărei țări), activele care nu sunt eligibile pentru tranzacționare sau schimb, activele cu tranzacții restricționare, precum titlurile de valoare, și activele deținute de fondurile suverane reglementate de legile străine.

Într-un șir de postări publicate pe Twitter, avocatul Ana Ojeda Carcas a precizat unele dintre cele mai interesante caracteristici ale legii:

  • Crearea unui registru al furnizorilor de servicii digitale,
  • Legalizarea criptomonedelor;
  • Includerea unei definiții legale a stablecoins și token-uri;
  • Reglementarea ofertelor publice de active digitale,
  • Scutirea de taxe în unele cazuri.

Mario Gomez, un hacktivist din El Salvador a criticat modul în care președintele Nayib Bukele a implementat legea Bitcoin. Acesta a afirmat că noua lege a fost creată pentru companiile străine care se confruntă cu probleme.

Preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a introdus celebra lege Bitcoin în Congres în luna iunie a anului 2021. Câteva ore mai târziu, aceasta fusese deja aprobată de Adunarea Națională cu o mare majoritate a partidului pro-guvernamental.

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: marketwatch.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed