Pandemia de coronavirus nu mai este o urgență, dar va însoți omenirea în următorii ani – OMS

Geneva, Switzerland - December 03, 2019: World Health Organization (WHO / OMS) Logo at WHO Headquarters


Biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat publicul să nu ignore pandemia de coronavirus. Deşi nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională din luna mai, virusul continuă să aibă un impact global considerabil asupra sănătăţii.

OMS Europa a subliniat că virusul va probabil însoţi omenirea în anii următori sau chiar pentru totdeauna, iar existenţa unor noi variante ale virusului este un risc foarte real. Aceasta a lansat un plan de tranziţie pentru a oferi Europei capacităţile şi reţelele necesare pentru a detecta, verifica şi raporta rapid orice ameninţări la adresa sănătăţii.

Peste 270 de milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus în cele 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală incluse în regiunea europeană a OMS, iar peste 2,2 milioane de persoane au decedat din această cauză din ianuarie 2020. Experţii în sănătate au subliniat că statele membre trebuie să investească strategic şi durabil în pregătirea pentru pandemie pentru a se putea proteja de orice ameninţări viitoare.

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed