Pandemia a creat noi oportunități pentru piața de logistică. Investitorul imobiliar Ionuț Dumitrescu, s-a asociat cu Sacha Dragic, fondatorul Superbet, pentru dezvoltarea a 500.000 mp de spaţii industriale în toată ţara. Investiţia depăşeşte 90 mil. euro


Sacha Dragic, fondatorul Superbet, şi Ionuţ Dumitrescu, fondatorul Element Industrial, vor semna un parteneriat pentru dezvoltarea reţelei de parcuri logistice ELI Parks. Alături de cei doi este implicată Anca Damour, fost membru în boardul executiv al Carrefour, cu o experienţă de 19 ani în zona de real estate şi retail.

Asocierea se află sub rezerva autorizării Consiliului Concurenţei.

Srategia presupune extinderea accelerată inclusiv prin achiziții de terenuri de ordin similar, cu parcuri logistice din zona Europei Centrale și de Est.

Proiectul va fi dezvoltat de către noua entitate creată din asocierea dintre ELI şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic. Noua entitate porneşte de la o injecţie de capital de 90 de milioane de euro, împărţită egal între Ionuţ Dumitrescu şi Sacha Dragic.

CEO-ul D Craig Real Estate va fi Anca Damour, ce are o experiență solidă, de 19 ani în domeniile de real estate și retail.

Ionuț Dumitrescu este omul din spatele Element Group, ce investește în proiecte de retail, de office, dar și logistice.  Element Industrial este parte a Element Group și reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători locali când vine vorba de piața logistică din România.

Această industrie s-a putut dezvolta rapid pe fondul pandemiei, ce a accelerat digitalizarea și creșterea pieței de e-commerce.

Noul joint venture finanțat exclusiv cu capital românesc are de gând să crească concurența pe piața logistică din România.

”Pentru a ne putea extinde accelerat și la nivel național aveam nevoie de parteneri. Atât Anca Damour, cât și Sacha Dragic au experiența necesară pentru acest gen de demers antreprenorial într-un sector extrem de efervescent acum și în anii ce vor veni”, spune Ionuț Dumitrescu.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed