Orange Digital Center România oferă programe de educație digitală gratuite 

Stack of books with laptop on wooden table


Orange Digital Center România oferă programe gratuite de educație digitală unui număr de aproximativ 2.000 de beneficiari, printre care adolescenți pasionați de tehnologie, tineri în căutarea unui loc de muncă și adulți în căutare de reeducare profesională, potrivit unui comunicat de presă.

Fundația Orange a inaugurat Orange Digital Center România, un hub complet de educație digitală. Finanțat de Grupul Orange cu peste 800.000 de euro, centrul face parte dintr-o rețea de centre digitale cu care Orange se angajează să reducă decalajul digital în Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Orange Digital Center România se adaugă la portofoliul existent de centre deschise în alte țări ale Grupului Orange, printre care Belgia, Polonia, Spania, Moldova, Franța, Africa și Orientul Mijlociu. În total, vor fi 21 de centre, un pas înainte spre obiectivul de a ajunge la 25 de centre în întregul Grup până în 2025.

Ca parte a strategiei sale Lead the Future, Orange își propune să reducă decalajul digital prin inițiative în 3 pași:

  1. Dezvoltarea rețelei proprii, creșterea acoperirii și oferirea de acces la internet pentru cât mai multe persoane;

2. Facilitarea accesului la telefoane și dispozitive la prețuri avantajoase, accesibile tuturor categoriilor sociale;

3. Dezvoltarea programelor de incluziune digitală, precum rețeaua Orange Digital Centers.

În cei 26 de ani de prezență pe piața din România, Orange a investit constant în dezvoltarea rețelelor, pentru a crește acoperirea și pentru a oferi acces la internet unui număr cât mai mare de persoane. Rețeaua Orange conectează în prezent 1 din 2 români, în timp ce sute de localități sunt acoperite anual cu fibră. Accesul la internet este doar un pas pentru reducerea decalajului digital. Centrul nostru este locul unde persoanele care doresc o schimbare în bine #PentruMâine pot învață gratuit cum să folosească resursele digitale și accesul la internet”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Orange Digital Center România este gândit de Fundația Orange ca un„Atelier de șanse” pentru viitor, un spațiu educațional dotat cu echipamente tehnologice de ultimă generație, care promovează învățarea pe tot parcursul vieții. Cea mai mare parte a sprijinului financiar este direcționată către formarea gratuită a persoanelor care doresc să dobândească noi competențe, sub îndrumarea unor formatori cu experiență.

Curricula Orange Digital Center cuprinde, în prezent, 28 de cursuri gratuite, de scurtă și lungă durată: Google workspace, Graphic & video design, Programare frontend development, Data analytics & Business intelligence, Robotic process automation, Bazele eCommerce, dar și Prelucrarea lemnului, Confecții metalice, Operare laser, Design botanic sau Descoperire vocațională.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed