Noul sistem al PMB verifică 3.000 de mașini pe oră pentru plata parcării

Full parking lot in downtown Bucharest, Romania, 2022


Șoferii care parchează fără să plătească pe locurile de parcare puse la dispoziție de Primăria Municipiului București vor fi amendați automat, conform unui nou sistem introdus de PMB începând din acest weekend, care poate verifica până la 3.000 de mașini pe oră.

Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea primesc automat amendă cu ajutorul radarelor mobile. Măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de primăria generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru”, a transmis Nicorel Nicorescu, consilier general ales pe listele USR.

Potrivit acestuia, noul sistem funcționează cu ajutorul unor camere video de ultimă generație și verifică foarte rapid numerele de înmatriculare și plățile pentru locurile de parcare. În cazul în care vehiculul nu are un tichet zilnic, lunar sau orar, șoferul este amendat pe loc.

Amenda vine și cu o fotografie ce include locul, data și ora, dovezi de necontestat în instanță! Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată mai lungă”.

La începutul acestui an, compania Parking a PMB a primit mașini Volkswagen e-Up! echipate cu camere foto – video digitale care se conectează la sistemul de plată și pot verifica rapid dacă s-a plătit taxa pentru zona respectivă.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed