Noul primar al New York-ului, Eric Adams, a anunțat luni lansarea unei noi criptomonede


Primarul ales al New York-ului, Eric Adams, a anunțat luni lansarea unei noi criptomonede în culorile metropolei pe care o conduce, într-un nou gest de promovare a monedelor virtuale, potrivit Le Figaro.

În perioada campaniei, fostul polițist a afirmat în iunie că, sub conducerea sa, New York-ul va fi transformat în interval de un an. Acesta a afirmat că dorește ca orașul să devină „centrul bitcoinului”. Joia trecută, la două zile după alegerea sa, Eric Adams a anunțat că va primi primele trei salarii în bitcoin după ce va prelua funcția (la începutul lui ianuarie) și a susținut că New York-ul va deveni „centrul industriei criptomonedelor”.

Luni, acesta a salutat lansarea NewYorkCityCoin sau NYCCoin, o criptomonedă bazată pe tehnologia bitcoin și care ar urma să vadă lumina zilei miercuri. Proiectul, ale cărui versiuni au fost deja lansate în Miami (Florida) și Austin (Texas), își propune să unească actorii pieței crypto în juruș unui oraș pentru a favoriza dezvoltarea sa tehnologică.

Proiectul implică tehnica „minatului”, care constă în verificarea și validarea tranzacțiilor realizate într-o cryptomonedă existentă. În schimb, minerii primesc unități din cryptomonede. În prima etapă, este vorba de crearea de NYCCoins, care nu vor fi însă accesibile persoanelor fizice și nu vor putea fi tranzacționate pe o platformă deschisă marelui public.

Ideea este de a favoriza dezvoltarea unei comunități locale de antreprenori și servicii în jurul NewYorkCityCoins, care vor putea fi ulterior folosiți în tranzacții pe baza unul program de fidelitate sau pentru a oferi acces în anumite zone și spații fizice ale orașului. Circa 30% din valoarea creată în perioada minării va fi transferată într-un cont al primăriei New York.

Dacă New York-ul este recunoscut drept capitala finanțelor mondiale, orașul nu este considerat unul dintre punctele nevralgice ale universului crypto și blockchain. Miami, care are deja MiamiCoin, organizează anual o reuniune a actorilor crypto considerată cea mai importantă din SUA. Cu câteva ore înaintea lui Eric Adams, primarul republican din Miami, Francis Suarez, a anunțat că va primi următorul salariu în bitcoins.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed