Noua companie aeriană românească AirConnect va începe să opereze din această lună zboruri charter către Grecia, Bulgaria, Turcia și Egipt


Compania aeriană AirConnect anunță că va începe să organizeze zboruri începând din acestă lună, prima sa aeronavă ajungând, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa.

Compania intenționează să ofere zboruri interne și de tip charter.

,,Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋși face apariția ȋntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu (foto), director general AirConnect.

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va începe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt. Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, și AeroVacanțe.

Flota companiei se va mări, în luna august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare.

Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută în timpul zborului și o lățime de aproape 50 cm între cotiere.

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, director general și Florin Necula, director operațional.

 

 

 

 

Sursă foto: boardingpass.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed