Nokian Tyres se mută în România


Grupul finlandez Nokian Tyres costruiește în România, la Oradea, o fabrică de anvelope pentru autoturisme, în care va investi 650 de milioane de euro.

Fabrica va avea capacitatea de a produce anual 6 milioane de anvelope și vor fi produse în special pentru autoturisme și UV-uri vândute pe piața din Europa Centrală, informează Profit.ro

Primele anvelope sunt programate pentru fabricare în a doua jumătate a anului 2024, iar producția în regim comercial începe la începutul anului 2025.

Investiția va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.

Producătorul finlandez, care era responsabil pentru 80% din anvelopele autoturismelor rusești, căuta o locație nouă pentru facilitarea producției, după ce a luat decizia de a pleca din Rusia.

Grupul are deja fabrici în Finlanda și SUA și menționează că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2.

,,După o analiză atentă a peste 40 de locații și mai mulți factori, precum forța de muncă calificată disponibilă, avantajele logistice și mediul de afaceri stabil, a devenit clar ca Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră uzină. Suntem deciși să construim o uzină cu emisii zero de CO2, prima din industria noastră. Locația din România susține acest obiectiv, deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere”, a declarat directorul de operațiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kacmarczyk.

Compania Nokian Tyres vizează, pe termen mediu, vânzări nete de două miliarde de euro, precum și un profit operațional și rentabilitate a capitalului angajat la un nivel de 20%.

 

Sursă foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed