Nici Guvernul nu mai are bani de lumină! Facturile stau neplătite din aprilie


Guvernul României nu a mai primit sau plătit facturi la energie din luna martie, când a făcut mutarea la Hidroelectrica. Conform Can Can, schimbare s-a întâmplat pentru că furnizorul inițial încărca facturile. Secretarul General al Guvernului a declarat că, în luna martie, Guvernul a achitat o sumă de 125.316,35 lei pentru un consum de 127.268,43 KWh. În aceeași lună a anului 2021, deși a existat un consum de 148.133,03 KWh, facturile au avut o valoare de 94.717,13 lei. Noul furnizor, Hidroelectrica, nu a mai emis nicio factură.

„Furnizorul de energie electrică pentru Palatul Victoria, după cum am precizat mai sus, este Hidroelectrica, iar tariful negociat este de 525,00 lei/MWh fără TVA, la care se adaugă accize, taxe și componente reglementate de A.N.R.E. Pentru perioada aprilie – septembrie 2022 nu există facturi”, se arată în declarații.

Știrea apare în contextul unor zvonuri destul de răspândite legate de faptul că Hidroelectrica ar fi plafonat prețurile până în decembrie a.c., iar consumatorii casnici ar fi beneficiat de prețuri mult mai mici la energie, dacă se transferau. Practic, este posibil ca influxul mare de consumatori să fi blocat birocrația producătorului.

Hidroelectrica, cea mai mare companie română, este și firma care oferă energie electrică Republicii Moldova, în actualul context regional extrem de delicat. Listarea la bursă a fost amânată pentru 2023.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed